Biohacken is parasiteren op jezelf of anderen

Alweer een nieuwe hype die door volgelingen in blind vertrouwen wordt toegepast zonder stil te staan bij de consequenties.

 Ze geloven dat ze zich ermee kunnen bevrijden en bewust kunnen worden, maar zoals ik ernaar kijk geloven ze weer in iets zonder dat er weten aan te pas komt. Net zoals bij voorgaande hypes (landmark, avatar, lsd, drugs) geloven ze dat ze dat ze met hun vinding bewust kunnen worden en daarmee zichzelf kunnen bevrijden. Ze menen dat ze de  grenzen van de menselijke capaciteit op kunnen rekken in een tijd dat aantoonbaar de mens in al zijn functies aan het degenereren is.

 Dit doen ze door bijvoorbeeld te experimenteren met hun lichaam. Bijvoorbeeld elektronica aanbrengen in je lichaam, in bepaalde vloeistoffen gaan liggen, het slikken van supplementen zonder dat deze doorgemeten zijn of ze voor jouw lichaam schadelijk of nodig zijn, je in laten enten met onbekende substanties omdat je gelooft dat het je misschien beter maakt of ze beïnvloeden hun omgeving opdat zij optimaal kunnen functioneren.

 Stromingen binnen biohacking hebben namen als: biopunk, transhumanisme of techno-progressivisme, DNA hacking, 3D bioprinten, DIY Grinding (chips in je lichaam laten implanteren), jezelf hacken, synthetische biologie, epigenetica, genetische modificatie.

Het te bereiken doel in hun ogen is mogelijk meerdere honderden jaren te kunnen leven, de cognitieve, mentale, emotionele en spirituele vermogens te verhogen en beter te kunnen bewegen, gelukkig te worden en te komen tot transhumanisme.

Dat ze feitelijk parasiteren op hun eigen lichaam en heel snel zullen vervallen tot degeneratie is bij deze hype nog niet doorgedrongen. Dat ze willens en wetens anderen misbruiken (parasiteren) om zelf optimaal te kunnen functioneren is nog veel ernstiger. En hun volgers zijn naïevelingen die weer in een volgende hype geloven.

Deze hype is ontstaan door gebrek aan innerlijk bewustzijn en het hebben van een groot ego. Hierdoor bedenken ze iets zonder enig inzicht in de historie van het leven zoals we het kennen vanuit natuurkunde, biologie of kwantumfysica. Het is dus een bijna geheel gebrek aan enig bewustzijn op fysiek, mentaal, emotioneel of spiritueel niveau en getuigd van een groep mensen die als beginners op aarde in een menselijke vorm komen. Een zware en lange weg staat hen voor de boeg omdat alles nog geleerd moet worden waar de geschiedenis al vaak heeft bewezen wat het leergeld is terwijl zij het ontkennen.

Pauline Laumans

holistisch therapeut en levens coach

www.libertasinvivo.com

 

Dit bericht is geplaatst in duurzaamheid, Leven en dood, parasitair. Bookmark de permalink.