Het parasitaire gedrag nadert zijn hoogtepunt deel 2.

Veel gewone mensen zijn het een beetje zat om van alle kanten geplukt te worden. Vaak staan ze al heel lang onder druk van anderen (en van zichzelf zonder het te beseffen) . Door het gebruik van Social Media zijn ze eindelijk in de gelegenheid om hun gram te kunnen spuien. Voorheen had je geen platform omdat je ergens lid van moest zijn, of een hiërarchische positie moest bekleden wilde enkelen horen wat jij wilde zeggen. Om een groter publiek te bereiken was het nodig dat je een bepaalde status moest zien te verwerven of dat je door het “old boys network” gewoon die ruimte kreeg.

 Nu is het heel eenvoudig om je mening met een grote groep mensen te delen. Je hebt slechts een smart phone of een computer nodig en je kunt je aan de hele wereld verkondigen wat je wilt. Dat is een prima gedachte, ware het niet dat velen zo gauw ze iets vinden meteen een bericht in de wereld sturen, zonder erover te hebben nagedacht of zonder te hebben gecontroleerd of het klopt. 

 Ook alle morele waarden en normen worden inmiddels losgelaten. Het gevolg is dat er wordt getreiterd, beschuldigd, veroordeeld (dat kan alleen een rechter), aan de schandpaal genageld, valse berichten doorgegeven worden en hypes neergezet worden om  geld  te verdienen of aanzien te krijgen. Niet alleen naïeve gewone burgers doen dat maar ook omhooggevallen burgers die te lang in de media, de politiek of het bedrijfsleven meelopen en door hoogmoed overvallen worden. Nog kwalijker is het dat bedrijven of de regering middels de media een hype rond hun product neerzetten. Dit doen ze vooral als er net iets is gebeurd in de wereld waardoor burgers labiel geworden zijn. En niet alleen de Russen doen dit, maar vooral je eigen regering! Zo hopen ze hun product te verkopen of een wet erdoor te kunnen drukken.

Indien een volgende naïeve persoon dit bericht als goed ervaart en GAAT LIKEN OF DOORSTUURT kan er in veel gevallen EEN GROTE PARASIET ontstaan die veel schade toebrengt aan andere personen of een product.

Voorbeelden zijn:

·         Kleding of gedrag van mensen van het koningshuis hier of elders

·         Yvonne Jaspers opeens onder het vergrootglas gelegd

·         De mogelijke moordenaar van Nicky Verstappen die al publiekelijk met woorden gelyncht is, terwijl het nog bewezen moet worden en dan pas veroordeeld kan worden door de rechter

·         Barbie

·         Postbodes die zwart gemaakt worden omdat ze snel van hun pakket af moeten omdat ze te weinig tijd en te laag betaald krijgen. Dit alles omdat u en ik niet naar de winkel gaan maar alles thuis laten komen en weer terugsturen en daar te weinig voor wensen te betalen

·         Armeense Kinderen Lili en Howick

·         Mislopen prijs bij de loterij

·         Auto tegen boom en meteen in “risico regel reflex” duiken en dus wil overheid bomen kappen in plaats van te onderzoeken wat er werkelijk aan de hand is

·         Product aanprijzen zoals drankjes, hapjes of medicijnen die enkele jaren later toch niet zo goed blijken te zijn (hype)

·         Etc. Etc.

Feitelijk kan iedereen op de stoel van een ander zitten en meent zonder (inhoudelijke) kennis van zaken te kunnen spreken.

Maar door elkaar te steunen (liken) of berichten te verspreiden krijgen we als gewoon volk zeggenschap. We worden EEN GROTE PARASIET. Uiteindelijk parasiteren we op onze medemens en onszelf. En ja, de Nederlanders staan bekend om hun goedgelovigheid, gaan gauw overstag omdat ze mee willen met de hype om maar aardig gevonden te worden en bij de groep te horen. We zetten onszelf gevangen.

Dit alles door gebrek aan kennis (cognitieve of inhoudelijk kennis of weten via intuïtie verkregen). En zo worden we elke dag steeds dommer, hoofdzakelijk door ons eigen toedoen (IQs Are Falling All Over The World    https://www.mindbodygreen.com/articles/iqs-falling-diet-lifestyle-change.) In TV series als “De Luizenmoeder” of “The Simpsons” of andere sitcoms wordt dit gedrag aan de kaak gesteld. Echter, nog dommer is het om het na te doen en toch is dat wat de massa doet. Eigen weten leren ontwikkelen is blijkbaar niet hip in deze tijd en dus zijn we aan het pamperen en na-apen en vervallen we in degeneratie en worden met de minuut dommer op enkele uitzonderingen na.

Pauline Laumans

Holistic Therapist

http://www.libertasinvivo.com/cms3/en/holistisch

0618541278

Dit bericht is geplaatst in parasitair. Bookmark de permalink.