Parasitair gedrag nadert zijn hoogtepunt deel 1.

Het parasitaire gedrag neemt nog steeds verder toe. In de film “The Matrix” ooit aangehaald als het virus Mr. Smith dat door het Egyptische piramide denken en handelen is vast komen te zitten. Ooit is het begonnen met als ik maar wat meer heb dan jij dan kan ik ook heersen over jou en ben ik ook belangrijker. Dan heb ik dus meer aanzien. Deze vorm van ijdelheid, egocentriciteit en hebzucht kennen we heel goed. Alle kerkgenootschappen en religies zijn op deze constructie ontstaan.

Maar niet alleen zij, ook regeringen doen er momenteel driftig aan mee. Je kunt je afvragen waar ter wereld er nog een vorm van democratie is. Of is er inmiddels sluipend een vorm van dictatuur aan ons opgedrongen? Ook in zogenaamde spirituele kringen hangt men het piramide systeem van onderdrukking soms onbewust aan omdat ze niet verder kijken dan hun neus lang is (merkabah, pleiaden, Reiki etc.) of het niet kunnen doorzien omdat ze niet met energie hebben leren communiceren. Het parasitaire gedrag neemt nog steeds verder toe. In de film “The Matrix” ooit aangehaald als het virus Mr. Smith dat door het Egyptische piramide denken en handelen is vast komen te zitten. Ooit is het begonnen met als ik maar wat meer heb dan jij dan kan ik ook heersen over jou en ben ik ook belangrijker. Dan heb ik dus meer aanzien. Deze vorm van ijdelheid, egocentriciteit en hebzucht kennen we heel goed. Alle kerkgenootschappen en religies zijn op deze constructie ontstaan. 

Ook in het bedrijfsleven kennen we deze parasitaire vorm erg goed. Want je moet tot de kern van het bedrijf horen wil je erbij horen, een gewone medewerker telt niet meer mee. Als je actief bent bij een grote politieke partij of ergens bestuurslid of commissaris bent dan word je ingeburgerd in het “old boys network” (voor dames en heren) en kun je jobhoppen zonder te solliciteren naar een baan. Of je ergens anders schade hebt berokkend tijdens je werkzame jaren telt niet mee, slechts het lidmaatschap van deze “binnenclub” telt mee. Zo kan je dus opeens gevraagd worden om ergens aan deel te nemen en weer een commissariaat of bestuursfunctie erbij te nemen (naast al die andere betaalde nevenfuncties) of je wordt gevraagd voor een post in de politiek in binnen- of buitenland. Sommige mensen zijn natuurlijk gewoon goed, maar velen vallen binnen het Peter’s Principle raamwerk. Wat zoveel is als gestegen bij gebrek aan gewicht. Dat betekent dat als je in het netwerk zit en meedoet dan stijg je of je nu de competenties hebt of niet. Ze houden elkaar in het zadel of je nu bekwaam bent of niet.

Door onze verblinde blik na de Tweede Wereldoorlog die we vormden met betrekking tot  Groot-Brittannië en de Verenigde Staten apen we al hun gewoontes na of die nu goed of slecht zijn. Dat de filosofie van deze landen compleet berust op het Egyptische piramide denken nemen we voor lief. Dat we daarbij door deze parasieten leeggezogen worden dat deert ons niet totdat onze portemonnee leeg is. Door elk computergebruik, beursovername (waardoor het product in Amerikaanse handen komt en het oorspronkelijke bedrijf leeg achterblijft), of Amerikaans bedrijf waarmee we zaken doen of een product van afnemen (o.a. Starbucks, Amazon, Staples, Macdonald, Burger King, DunkinDonuts, Pizza Hut) laten we ons weer een beetje verder leegzuigen. In die landen gaan ze echter met het vele geld weer een bedrijf opzetten om nog meer geld uit de burgers overzee te zuigen of door vijandelijke bedrijfsovernames goedlopende bedrijven elders stuk te maken. Enkele CEO’s en aandeelhouders worden rijk maar de rest wordt steeds armer en armer.

Dit Top Down denken en handelen heeft zijn langste tijd gehad. De wereld gaat er immers aan ten onder en ergens deze eeuw zal het kantelpunt bereikt worden waar mensen niet langer door parasieten leeggezogen willen worden maar op basis van gelijkwaardigheid willen worden behandeld. Dat is het horizontale denken en handelen. Ik kan wat of maak wat en vraag daarvoor een redelijke prijs. Dit betekent ook dat als iemand goed kan entertainen of voetballen en voor een groot publiek staat er een normaal bedrag tegenover staat en geen miljoenen meer per maand of jaar. Immers die persoon doet net als de rest gewoon zijn werk. Datzelfde geld ook voor leiderschap. Dat er iets nuance zit in de verschillende niveaus van betaling dat kan maar nooit meer dan enkele schalen. Dus geen tienduizenden euro’s tot miljoenen per maand waar een ander met hard werken slechts tweeduizend euro bruto verdient.

 Het piramide denken en handelen brengt de mensen slechts hebzucht, jaloezie en wraak wat ons gevangen houdt op aarde. Het leidt niet tot een groter bewustzijn en bevrijding van de aardse leerschool.

Het tij gaat keren want het oude Egyptische denken heeft zijn langste tijd gehad.

Pauline Laumans

Holistisch Therapeut

http://www.libertasinvivo.com/cms3/nl/holistisch

Dit bericht is geplaatst in parasitair. Bookmark de permalink.